Wie is SpiritWorks | Psychotherapie,Coaching en Counselling

SpiritWorks: Nil volentibus arduum

Niets is onmogelijk voor zij die het willen.

Wie

 

Reinout Baeckelmans

Mijn naam is Reinout Baeckelmans, psychotherapeut, 49 jaar met ervaring in psychotherapie, hypnotherapie, Da Silva Alfa training en transformatiecoaching.

Komende vanuit de internetwereld coachte ik teams in de functie van project- en team manager. Het aspect van mensen boven zichzelf te laten uitgroeien (door hen meer verantwoordelijkheden te geven en eigenaarschap voor hun werk te laten opnemen), moest leiden tot het bewerkstelligen van zelf-sturende teams, waarbij de rol van de manager bijna overbodig werd.

Uiteindelijk verdiepte ik mezelf meer in coaching, counselling, persoonlijke ontwikkeling, personal branding, integratieve psychologie en psychotherapie. In 2013 vervolmaakte ik me verder tot psychotherapeut. Mijn laatste studie tot Kind en Jeugd psychotherapeut werkte ik af in 2014

Kiezen voor coaching is een keuze voor het werken met mensen, met hun bezorgdheden en kwetsbaarheden. Het doel is het doen (h)erkennen, aanspreken en verder ontwikkelen van ieders verborgen troeven en talenten.

Ik werk als coach, counsellor & psychotherapeut met focus op het begeleiden van veranderings - en transformatietrajecten.

Welzijn van cliënten ontwikkelen is een rode draad doorheen mijn loopbaan. Dit doe ik door interventies op het gebied van assertiviteit, zelfvertrouwen, veiligheid, stress, conflicten en de laatste jaren vooral rond creativiteit, verandering en transformatie.

Mijn aanpak kenmerkt zich door een coachende attitude en dialoog. Hierdoor maak ik medewerkers en leidinggevenden bewust van hun eigen denken, voelen en doen. Het persoonlijk leiderschap dat hieruit volgt is een katalysator voor verandering en transformatie.

VCard Reinout Baeckelmans - Voeg toe aan je e-mail programmaMailprogramma - kaartje  | Curriculum Vitae Reinout BaeckelmansCV  |  LinkedIn profiel Reinout Baeckelmans - Connecteer met mijLinkedIn

Attest Psychotherapie voor terugbetaling bij CMAttest voor terugbetaling van Psychotherapie bij de Christelijke Mutualiteit. Meer informatie over terugbetaling van psychotherapie.

Laat los

SpiritWorks: Laat los 1

Kiezen is niet verliezen. De kwaliteit van ons leven is onder druk komen te staan door de grote hoeveelheid activiteiten en de onbegrensde keuzemogelijkheden. Keuzes maken is de boodschap. Maar hoe? En welke prioriteiten geven we aan de gemaakte keuzes? Welke keuzes passen bij ons? En hoe kunnen we andere opties loslaten?

Vereenvoudig

SpiritWorks: Vereenvopudig 2

In ons leven verzamelen we steeds meer bagage, meer kennis, verplichtingen, idealen en dromen. Op een bepaald moment in ons leven stellen we ons de vraag: wat is nu weer hoofdzaak en wat is bijzaak? We streven naar meer eenvoud. Dit kan door het herontdekken van de kwaliteit van het leven en het op zoek gaan naar je eigen geluk.

Word jezelf

SpiritWorks: Word jezelf 3

Situaties en mensen dwingen ons soms over onze grenzen te gaan. We doen en zeggen zaken die we eigenlijk niet willen. Jezelf zijn kan enkel als je jezelf kan blijven zijn in elke gegeven situatie. Jezelf leren kennen is een geleidelijk proces. Stap voor stap leren we onze capaciteiten en beperkingen kennen. Dit kost het nodige zelfvertrouwen en leidt uiteindelijk tot meer innerlijke rust en geluk.

Blijf jezelf

SpiritWorks: Blijf jezelf 4

Eens je begint te werken aan jezelf, merk je dat het niet altijd wordt geapprecieerd door de omgeving. Vasthouden aan je nieuwe, vereenvoudigde zelf is een stap naar meer authenticiteit. Authenticiteit leidt naar meer kwaliteit en gelukservaring.Dit is de website van Spiritworks en Reinout Baeckelmans. Bekijk ze hier: SpiritWorks.