Het zijn vreemde tijden met dit Corona-virus. Ons leven wordt stevig door elkaar geschud. Maar er is geen probleem dat ontsnapt aan de hoop, zoals Dirk De Wachter ooit zei.

positief

Wij allemaal hebben nu een verantwoordelijkheid. Jong en oud. Het vraagt van ons niet zo veel: het vraagt van zorg te dragen voor onszelf en voor anderen. Het vraagt van ons om te laten zien dat we dat willen doen. Want dan kunnen we het. Respecteer elkaar door goed voor jezelf te zorgen. Respecteer de maatregelen. Respecteer jezelf door te geloven dat we dit kunnen.


Dit kunnen we alleen samen. Even zal het wat minder zijn. Even zullen we bang zijn. Even zullen we ons niet laten tegenhouden door die angst en het juiste doen. Ook als niemand kijkt. Meer vraagt het niet. De vraag is of je daar toe bereid bent. Nu. Straks. Voor jezelf. Voor je partner. Voor je kinderen. Je vriendenkring. Je grootouders. Je familie en vrienden.

Laat je niet leiden door jouw angst want dat is altijd de slechtste raadgever. Wees ook niet te nonchalant: wat op ons afkomt is geen niemendalletje.

Ook mijn leven en dat van mijn gezin en familie wordt door elkaar geschud. Niemand laat het koud. Het raakt iedereen. Maar het is een uitdaging om op zoek te gaan naar het beste in onszelf. Naar het menselijke, het empatische, het verzorgende. Tegelijkertijd vraagt het discipline, respect, kalmte en rationeel voortgaan op de feiten.

Ik wou jullie onderstaande doorsturen in deze tijd die ons vraagt om flexibel te zijn, ons aan te passen en onszelf en anderen goed te verzorgen. Voor zij die van mij de opdracht kregen om elke dag gedurende een jaar iets nieuws te ontdekken over zichzelf is dit een goed aanknopingspunt. Je kan reeds 50 zaken afvinken.

In deze tijd en straks in een lockdown kunnen we veel nieuwe zaken ontdekken over onszelf. Laat die kans niet liggen.

Het is onverstandig geworden om face-to-face de therapie verder te zetten, daarom voorzie ik voor de geĂŻnteresserden sessies via skype.

Stay safe, stay healthy.