SpiritWorks

Psychotherapie
&
coaching op maat
Reinout Baeckelmans+32 15 25 07 62
+32 479 41 99 59
e-mail
appointment

Ik zou je graag al een kopje thee aanbieden, maar de huidige digitale technieken laten dat nog niet toe via een computerscherm. Jij bent met een reden op deze site terecht gekomen. En ik ken die nog niet. Maar ik wil wel graag naar je luisteren. Want ik kan jou misschien wel helpen. Alles start gewoon met een babbel.

Reinout Baeckelmans
signature vcard_reinout.baeckelmans

Geen zetel waarin jij gaat liggen, en ik die met de bril op het puntje van m’n neus stil en stijf zit te noteren. Geen zware analyses. Geen moeilijke namen en definities van dingen waar je niet vrolijker van wordt. Nee, gewoon een babbel. En elkaar beter leren kennen als mensen. De ene die met veel vragen zit. En de andere die daar misschien antwoorden op heeft. Kijken of het voor jou klikt. Voelen of het warm genoeg aanvoelt. Ook zonder thee. Van daaruit zien we wel hoe we jouw situatie aanpakken.

Reinout Baeckelmans
signature vcard_reinout.baeckelmans
Map:
Postcode
:
Gemeente
:
Website
:
SpiritWorks / Reinout Baeckelmans - openingsuren
Maandag tot vrijdag : 9 u - 22 u
Zaterdag : 10 u - 18 u
Maak nu een afspraak

Werk

Hallo, ik ben Reinout Baeckelmans, psychotherapeut.

Psychotherapeut; een gewichtig woord om te zeggen dat ik vooral bezig wil zijn met het welzijn van mensen. Of dat nu gaat over assertiviteit, zelfvertrouwen, veiligheid, stress, creativiteit, verandering of transformatie,... de mens met al z’n bezorgdheden en kwetsbaarheden staat voor mij centraal. Iedereen heeft (al dan niet verborgen) troeven en talenten. Mijn doel is die te (h)erkennen, aansprekenen verder ontwikkelen.

Ik heb gemerkt dat dat lukt door mensen terug bewust te laten denken, voelen en doen. Verwacht bij mij geen Freudiaanse ligbank, maar een tafel waarrond we samen zitten, en samen praten, en samen naar oplossingen zoeken. Mijn achtergrond en opleiding situeren zich in psychotherapie, hypnotherapie, Da Silva training en transformatie coaching. Ik verdiepte mezelf in coaching, persoonlijke ontwikkeling, personal branding, integratieve psychologie en psychotherapie. In 2013 vervolmaakte ik me verder tot psychotherapeut. Mijn laatste studie tot Kind en Jeugd psychotherapeut werkte ik af in 2014.

Je mag me altijd vrijblijvend contacteren voor meer een gesprek of meer info.

Coaching & Therapie

Kiezen voor coaching is een keuze voor het werken met mensen, met hun bezorgdheden en kwetsbaarheden. Mijn doel is het doen (h)erkennen, aanspreken en verder ontwikkelen van ieders verborgen troeven en talenten.

Het welzijn van cliënten ontwikkelen is een rode draad doorheen mijn loopbaan. Dit doe ik door interventies op het gebied van assertiviteit, zelfvertrouwen, veiligheid, stress, conflicten en de laatste jaren vooral rond creativiteit, verandering en transformatie.

 • c

  KINDEREN

  Kinderen voelen veel. En ook al zijn ze vaak mondig, dat betekent niet dat ze onder woorden kunnen brengen wat er in hun kleine hoofdje gebeurt. Emoties zijn een raar ding. Nog meer voor ouders die die emoties moeten vatten. Dat jij hier deze tekst aan het lezen bent, betekent dat je thuis met zo’n situatie zit.

  Misschien is je kind vaak boos, of zie je dat het stress heeft? Misschien gaan er dingen niet goed op school, of zijn ze in aanraking gekomen met drugs of alcohol? En stel je jezelf zelfs vragen over of je het goed aanpakt? Allemaal zaken die je niet voor ogen had toen je aan je kinderdroom begon. Maar die eigenlijk best veel voorkomen. En waar we perfect een oplossing voor kunnen bedenken.

  Wat doe ik dan?
  Ik zet mezelf in zo’n geval in de plaats van het kind. Ik graaf me in in zijn kleine wereldje. En kijk mee door zijn ogen naar z’n eigen situatie. En van daaruit ga ik werken met wat ik weet, te weten kan komen. Als ouder ben je natuurlijk ook betrokken. Samen bepalen we de stappen, tot we zijn waar we moeten zijn: bij dat lieve kind van je dat zich beter voelt.

  Ben jij zelf de mama of papa? Dan herken je vast deze situaties.

  u

  JE BENT NIET ALLEEN

  Laat hier een bericht, en we zoeken vandaag nog hoe we dit zo snel mogelijk aanpakken. Of maak hier direct een afspraak.

 • c

  JONGEREN

  Opgroeien kan best vermoeiend zijn. Al is het voor ouders een korte fase waar je door moet, als jongere duurt het een eeuwigheid. Je verandert dag na dag, van binnen en van buiten. Je reageert anders op vrienden en familie, en zij op jou. Sommige mensen begrijpen jou en voelen je perfect aan. Andere staan mijlenver van wat jij denkt.

  Maar wie luistert er écht, als je ruzie hebt? Want sommige momenten lijkt het wel of die anderen plots een andere taal spreken. En wie kan jou door liefdesverdriet helpen? Wie heeft er antwoord op die lastige vragen over drugs en pesten? Of, met m’n ouders klikt het niet, en met vrienden wel? Of andersom. Tot, ik-word-kwaad-bij-het-minste-en-weet-niet-waarom...

  Het zijn klote-vragen. Maar ze moeten wel gesteld worden. Want ze horen bij opgroeien en volwassen worden. Wat dan helpt, is praten met iemand die buiten jouw situatie staat. Die ver van hoog oplaaiende emoties blijft, en geen oordeel velt vanuit een BFF of mama/papa-positie.

  Zo iemand ben ik. Ik ga luisteren. En dan pas praten. Om te kijken wat we best doen met jouw gevoel. Geloof me, veel jongeren zitten met deze vragen. En altijd zijn er manieren te bedenken om daar doorheen te geraken. Dat is mijn job.

  Laten we al eens beginnen met een koffie of theetje. Kijken of het klikt, en of jij het gevoel hebt dat ik iets voor je kan doen.

  Ben jij zelf de mama of papa? Dan herken je vast deze situaties.

  u

  PRAAT ER OVER

  Laat hier een bericht achter en we kijken snel samen naar jouw vragen. of boek hier direct een afspraak.

 • c

  VOLWASSENEN

  Iedereen heeft wel ‘ns een mindere dag. Iedereen heeft wel ‘ns last van stress, van te weinig fut of teveel boosheid. En voor sommigen is het moeilijk om daar terug uit te stappen.

  De reden zijn ongelooflijk divers: het Belgische weer, onzekerheid die gevoed wordt door nepheid in social media, het verleden, of iets in de toekomst. Tot zelfs dingen die je niet kan benoemen, maar je des te harder voelt. Dat is lastig voor jou, en voor alle anderen rondom jou die daar niets van begrijpen. Want geef toe: Iedereen lijkt te verwachten dat je in het rijtje past en dat je perfect meeloopt. Nog meer druk, en voor jou misschien nog een extra reden om het bos door de bomen niet meer te zien.

  Ik verwacht niets van jou. En ik verwacht al zeker geen meelopers. Ik wil gewoon eens luisteren naar hoe je je voelt en wil jou leren kennen zonder dat ik daardoor ga reageren en beleren als een vriend of familielid. Zonder dat ik daarbij een oordeel vel, maar door samen te bepalen wat er anders kan, op volgens welk ritme. We maken samen een plan, zonder dwang. We evalueren samen, zonder harde oordelen. Ik ben jouw klankbord, en jij bent iemand die terug groeit tot de persoon die je graag wil zijn.

  u

  HET KOMT ECHT WEL GOED

  Laat hier een bericht, en ik maak graag tijd voor een babbel met jou. Je kan ook direct en discreet een afspraak maken.

Ervaring

Hier vind je mijn ervaring als therapeut en coach.

 • 2011 - NU

  Coach & Therapeut

  SpiritWorks


  Reinout Baeckelmans & SpiritWorks,psychotherapie & coaching op maat

  Mijn aanpak kenmerkt zich door een coachende attitude en dialoog. Hierdoor maak ik mensen bewust van hun eigen denken, voelen en doen. Het persoonlijk leiderschap dat hieruit volgt is een katalysator voor verandering en transformatie.

 • 2012 - 2014

  Persoonlijke Ontwikkelings Coach

  Atel


  Atel

  Bij deze firma werkte ik een "Persoonlijke Ontwikkeling"'s cursus uit met het oog op het begeleiden van langdurige werklozen. Bedoeling was om via persoonlijke groei deze mensen terug naar de arbeidsmarkt te begeleiden.

 • 2010 - 2013

  SIT Coach

  YAR Vlaanderen


  YAR Vlaanderen

  YAR Vlaanderen richt zijn aanbod op jongeren met een complexe problematiek en jongeren met een combinatie van problemen op verschillende levensdomeinen. Het betreft veelal, maar niet uitsluitend, jongeren met een dossier bij de jeugdrechtbank. YAR biedt deze jongeren een kans om hun leven terug op de sporen te krijgen. Binnen deze organisatie werkte ik als veiligheidscoach.

Opleidingen

Om je te kunnen voorthelpen volgende ik verschillende opleidingen.

 • 2014

  Integratieve Kind- en Jeugdpsychotherapie

  Academie voor integratieve & humanistische psychologie


  Deze integratieve jaaropleiding beoogt een grondige praktische en theoretische vorming in het begeleiden van kinderen en jongeren.

  Academie voor integratieve & humanistische psychologie

  In het werken met kinderen en jongeren is een goede, nauwe aansluiting met het kind en de jongere essentieel: kinderen hebben een andere taal: doe-taal, speel-taal, voel-taal en woordenloze-taal . Vanuit dit oogpunt worden een breed spectrum aan begeleidingsattitudes, methodieken en vaardigheden aangeleerd. Naast een grondige studie van levenslooppsychologische inzichten komen ook veel interventies en werkvormen aan bod om groei en verandering bij het kind/de jongere te stimuleren.

 • 2009 - 2013

  Integratieve Psychologie

  Academie voor integratieve & humanistische psychologie


  Deze 4-jarige opleiding tot Integratief – Humanistisch – Experiëntieel Psychotherapeut was de eerste in Vlaanderen. De AIHP vzw organiseert immers al 37 jaar een professionele opleiding Psychotherapie, die heden, geaccrediteerd is door de belangrijkste ziekenfondsen (bv. Christelijke Mutualiteit, De Voorzorg, Onafhankelijk Ziekenfonds, Vlaams en Neutraal Ziekenfonds,… e.a.). Deze opleiding werd, in 2012, door de EAP (European Association Psychotherapy) geaccrediteerd waardoor gegradueerden, rechtstreeks het ECP (European Certificate Psychotherapy) kunnen verkrijgen.

  Academie voor integratieve & humanistische psychologie

  Deze opleiding tot Integratief – Humanistisch – Experiëntieel Psychotherapeut is conform de opleidingscriteria, gesteld door de meeste ziekenfondsen en door de Europese Associatie Psychotherapie.

 • 2008

  Alfa Training

  Silva Methode


  De Silva Methode is een praktische, eenvoudige maar krachtige methode om beter je mentale vermogens te benutten. Hierdoor verbeteren je prestaties en verandert je leven in positieve zin.

  Silva Methode

  De Silva Methode leert je hoe je in enkele minuten in een staat van volledige ontspanning kunt komen, zowel fysiek als mentaal en hoe je op een actieve manier zelf je denken stuurt om af te geraken van stress, angsten, slaapproblemen, hoofdpijn, migraine, burn-out, depressie e.d.

 • 2007

  Hypnotherapie

  Hypnovision


  Deze opleiding is samengesteld door The National Guild of Hypnotists, uit de ervaring van professionele hypnotherapeuten.

  Hypnovision

  The Guild is een professionele beroepsorganisatie waarbij wereldwijd meer dan 18.000 hypnotherapeuten zijn aangesloten.

 • 2005

  Ecoute ton corps

  Ecoute ton corps


  Deze school leert ons om naar ons lichaam te luisteren om ons bewust te worden van de angsten, schuldgevoelens, overtuigingen enz. die we allemaal meedragen en die bijdragen tot problemen in ons leven. Zodra we kunnen zien hoe deze overtuigingen ons leven hebben beïnvloed, krijgen we de tools om ze te overwinnen. Door te luisteren naar de berichten die ons lichaam en onze omgeving ons sturen, worden we teruggebracht tot respect voor onszelf en voor anderen.

  Ecoute ton corps

"Er is een heleboel in de wereld niet in orde; maar uw leven is van u, u kunt het zelf bepalen."

Griet Op De Beeck

"Wat ik zeg is ongelooflijk hoopvol, maar het is niet passief. Je blijft vechten tot aan het eind. Af is het niet."

Griet Op De Beeck

"Je voelt de bevrijding zelf niet maar je voelt de gevolgen van de bevrijding. Uw grootste noden zijn uw grootste troeven."

Griet Op De Beeck

"Voor alle mensen geldt de maakbaarheid. Wij lijken meer op elkaar dan dat we van elkaar verschillen."

Griet Op De Beeck

Blog

Volg hier de activiteiten van Reinout Baeckelmans & SpiritWorks, psychotherapie & coaching op maat.

Reinout Baeckelmans & SpiritWorks,psychotherapie & coaching op maat in Itegem

01/02/2018

Verhuis naar Itegem

De praktijk wordt ondergebracht in Itegem aan de Pannenhuisstraat 7.

Reinout Baeckelmans & SpiritWorks,psychotherapie & coaching op maat in Aartselaar

01/05/2015

Verhuis naar Aartselaar

De praktijk wordt ondergebracht in 2630 Aartselaar aan de Gustaaf de Smetlaan 16.

Terugbetaling

Om duidelijkheid te scheppen plaatsen we hieronder de terugbetalingsvoorwaarden en bedragen per ziekenfonds onder elkaar.

SpiritWorks is in orde met al deze voorwaarden: BNVIP erkenning: psychotherapeut PT-19670206-121231. Kijk het even na voor jouw mutualiteit:

CM - Christelijke mutualiteit

Voor kindergeldgerechtigde jongeren
 • • Per afspraak wordt maximum 50% terugbetaald, met een maximum van 30€ per sessie.
 • • Voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming is dit 75% en geldt een maximum van 45€ per sessie.
 • • Er worden momenteel maximaal en eenmalig twaalf sessies per persoon terugbetaald (niet per kalenderjaar). Het gaat maximaal over 360€ per jongere, of 540€ bij een verhoogde tegemoetkoming.
Voor volwassenen
 • • Per afspraak wordt 10€ terugbetaald indien dit 50% of minder is dan het totaalprijs per sessie. M.a.w., indien een sessie 16€ zou kosten, bedraagt de terugbetaling 8€.
 • • De terugbetaling bedraagt 15€ (75% of minder van het totaal sessiebedrag) bij een verhoogde tegemoetkoming.
 • • Er worden momenteel maximaal twaalf sessies per lid terugbetaald. Dit is maximaal 120€ per volwassene, of 180€ bij een verhoogde tegemoetkoming.
Voorwaarden
 • • Je moet lid zijn van CM
 • • De therapeut moet een overeenkomst met CM hebben. SpiritWorks heeft deze overeenkomst afgesloten en is erkend psychotherapeut voor CM (CM erkenning: 09861633).
 • • Je bent in het bezit van een doorverwijzingsbewijs.
 • • Je wordt behandeld voor psychische stoornissen en/of aandoeningen.
Hoe word je terugbetaald?

De VoorZorg

Voor jongeren tot 18 jaar of indien kindergeldgerechtigd
 • • Er wordt een terugbetaling van 15€ voorzien per sessie van minimaal 45 minuten, dit voor maximaal 6 sessies per jaar.
 • • Er wordt ook een terugbetaling van maximum 5€ voorzien per sessie voor 12 groepssessies per jaar. Je krijgt in totaal maximum 90€ terugbetaald per jaar.
 • • Heb je recht of verhoogde tegemoetkoming dan krijg je maximum 30€ per individuele sessie en 10€ per groepssessie terugbetaald. De maxima aantal sessie blijven hetzelfde. De maximum terugbetaling per jaar bedraagt 180€.
Voor volwassenen
 • • Je hebt recht op een terugbetaling van 10€ per sessie voor maximum 12 sessies per jaar. Dus maximum 120€ per jaar.
Voorwaarden
 • • Je bent lid van het ziekenfonds.
 • • De begeleiding gebeurt door een psycholoog erkend door de psychologencommissie of door een psychotherapeut erkend door De VoorZorg. SpiritWorks is erkend psychotherapeut voor De Voorzorg.
 • • Je geniet geen tegemoetkoming voor behandelingen tijdens een hospitalisatie of verblijf in een instelling voor gehandicapten.
Hoe word je terugbetaald?
 • • Vul het “terugbetalingsformulier” in
 • • En bezorg dit aan je lokaal Voorzorg kantoor.
 • • Wanneer je aangesloten bent bij De VoorZorg kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een psycholoog/psychotherapeut, pijnpsycholoog of seksuoloog die samenwerkt met het ziekenfonds. SpiritWorks werkt op die manier samen met De Voorzorg.
 • • Zo betaal je maar 28€ in plaats van 56€ per sessie, dit voor maximum 12 sessies per jaar. Vanaf de 13de sessies word je korting kleiner.
 • • Maak hier alvast een afspraak met ons.
De voorwaarden zijn zoals hierboven gesteld:
 • • Je bent lid van het ziekenfonds
 • • Je maakt gebruik van een zorgverlener in samenwerkingsverband met De VoorZorg. SpiritWorks is zorgverlener die samenwerkt met De Voorzorg.

LM - Liberale Mutualiteit

Voor kindergeldgerechtigde jongeren
 • • Er is een terugbetaling van 20€ per sessie voorzien.
 • • Daarnaast wordt ook 60% van de kostprijs van een mindfulness cursus terugbetaald.
 • • Er wordt maximum 120€ per jaar terugbetaald.
Voor volwassenen
 • • Per sessie wordt een bedrag van 10€ terugbetaald en net zoals bij jongeren kan je genieten van een 60% terugbetaling van een mindfulness cursus.
 • • Er wordt maximum 60€ per jaar terugbetaald.
Voorwaarden
 • • SpiritWorks is opgenomen in de lijst van erkende psychotherapeuten van LM. SpiritWorks is erkend psychotherapeut voor LM.
 • • De begeleiding gebeurt na een doorverwijzing door een arts.
Hoe word je terugbetaald?

Contact

Stel hier uw vraag of maak een afspraak.

We kijken uw gegevens na. Een ogenblikje geduld.


SpiritWorks

Psychotherapie
&
coaching op maat
Reinout Baeckelmans

Missie

Ieder mens heeft het recht om persoonlijke groei te ervaren en op die manier zijn hoogste potentieel aan te spreken.

Elk mens heeft recht om een gelukkig en gezond leven te leiden.

Visie

Kiezen voor coaching is een keuze voor het werken met mensen, met hun bezorgdheden en kwetsbaarheden. Het doel is het doen (h)erkennen, aanspreken en verder ontwikkelen van ieders verborgen troeven en talenten.

Op de lange termijn we bieden ook aan bedrijven aangepaste groepstrainingen aan op maat van bedrijven. We voorzien ook workshops en trainingen, om aan groepen onze levenshouding en filosofie voor te stellen.

Strategie

Op de korte termijn wil SpiritWorks mensen individueel coachen, ondersteunen, begeleiden,.. om te groeien door te werken aan meer zelfinzicht. Een gezond zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld, een evenwichtige dosis zelfcompassie,... spelen hierbij een essentiële rol als uitgangspunt. Tevens is het ervaren van veiligheid een belangrijk fundament om zichzelf te kunnen ontplooien en door te groeien.

Op de middellange termijn willen we groepen via workshops en trainingen onderdompelen in de SpiritWorks filosofie. Niet via theoretsiche uiteenzettingen, maar door een praktisch gerichte oefeningen die direct toepasbaar zijn in het dagelijkse leven en de levenskwaliteit instant kunnen verbeteren.

Op de lange termijn willen we tevens ook bedrijven betrekken in deze filosofie. Hierbij zoekt SpiritWorks naar bedrijven die streven naar een gezonde bedrijfscultuur, met een visie waarbij mensen centraal staan.