Site icon SpiritWorks: Psychotherapie, EMDR & coaching in Heist o/d Berg door Reinout Baeckelmans

Toen ik van mezelf begon te houden

bg_without_overlay

Toen ik van mezelf begon te houden, ontdekte ik dat angst en emotioneel lijden slechts waarschuwingssignalen zijn dat ik tegen mijn eigen waarheid in leefde.

Tegenwoordig weet ik dat dit AUTHENTICITEIT is.

Toen ik van mezelf begon te houden begreep ik hoezeer het iemand kan beledigen als ik probeer mijn verlangens op te dringen aan deze persoon, ook al wist ik dat de tijd niet rijp was en de persoon er niet klaar voor was, en ook al was deze persoon ik zelf.

Vandaag noem ik het RESPECT.

Toen ik van mezelf begon te houden, stopte ik met het verlangen naar een ander leven, en ik kon zien dat alles wat me omringde me uitnodigde om te groeien.

Vandaag noem ik het MATURITEIT.

Toen ik van mezelf begon te houden begreep ik dat ik onder alle omstandigheden op het juiste moment op de juiste plaats ben en dat alles op het juiste moment gebeurt, zodat ik rustig kon zijn.

Vandaag noem ik het ZELFVERTROUWEN.

Toen ik van mezelf begon te houden, stopte ik met het stelen van mijn eigen tijd en stopte ik met het ontwerpen van grote projecten voor de toekomst. Vandaag de dag doe ik alleen wat me vreugde en geluk brengt, dingen die ik graag doe en die mijn hart vrolijk maken, en ik doe ze op mijn eigen manier en in mijn eigen ritme.

Vandaag noem ik het EENVOUD.

Toen ik van mezelf begon te houden, bevrijdde ik mezelf van alles wat niet goed is voor mijn gezondheid – voedsel, mensen, dingen, situaties en alles wat me van mezelf afleidde. Aanvankelijk noemde ik deze houding een gezond egoïsme.

Vandaag de dag weet ik dat het ZELFLIEFDE is.

Toen ik van mezelf begon te houden, stopte ik met mijn pogingen om altijd gelijk te hebben, en sindsdien had ik het minder vaak mis.

Vandaag ontdekte ik dat dat BESCHEIDENHEID is.

Toen ik van mezelf begon te houden, weigerde ik om in het verleden te blijven leven en me zorgen te maken over de toekomst. Nu leef ik alleen nog maar voor het moment, waar alles gebeurt.

Vandaag leef ik elke dag, dag na dag, en ik noem het VERVULLING.

Toen ik van mezelf begon te houden, besefte ik dat mijn geest me kan storen en dat het me ziek kan maken. Maar toen ik het met mijn hart verbond, werd mijn geest een waardevolle bondgenoot.

Vandaag noem ik deze verbinding WIJSHEID VAN HET HART.

We hoeven niet langer bang te zijn voor ruzies, confrontaties of andere problemen met onszelf of anderen. Zelfs sterren botsen op elkaar en uit hun crashende nieuwe werelden worden nieuwe werelden geboren.

Vandaag weet ik dat dat het LEVEN is!

Charlie Chaplin

Exit mobile version