SpiritWorks: Psychotherapie, EMDR & coaching in Heist o/d Berg door Reinout Baeckelmans

De meest ontspannende song volgens de wetenschap door SpiritWorks: Psychotherapie, Hypnotherapie, EMDR & Coaching in Heist-op-den-Berg | Reinout Baeckelmans

“Weightless” door Marconi Union

“Weightless” door Marconi Union: dé meest ontspannende song die wordt gebruikt om patiënten te kalmeren voor de operatie.

Het lied bevat dromerige, zachte synths, rustgevende melodieën samengesteld uit piano, gitaar en elektronische samples van natuurlijke soundscapes.

Een nieuwe studie van Amerikaanse onderzoekers heeft aangetoond dat het spelen van het “meest ontspannende liedje ter wereld” voor een operatie net zo heilzaam kan zijn voor het kalmeren van de zenuwen van een patiënt als medicatie.

Patiënten in de proef kregen het medicijn midazolam of speelden het nummer “Weightless” van de Britse ambient band Marconi Union gedurende drie minuten, terwijl ze een verdovingsmiddel kregen om een deel van het lichaam te verdoven.

“Weightless” werd in 2012 geschreven door de Britse band Marconi Union, specifiek om angst, bloeddruk en hartslag te verminderen. “Weightless” veroorzaakt een 65% vermindering van de angst en een 35% vermindering van de gebruikelijke fysiologische rusttijden.

Richard Talbot van Marconi Union zei bij de release van het lied: “Het was fascinerend om met een therapeut te werken om te leren hoe en waarom bepaalde geluiden de stemming van mensen beïnvloeden. Ik heb altijd al de kracht van muziek gekend, maar we hebben eerder geschreven met behulp van buikgevoel.”

Exit mobile version