Site icon SpiritWorks: Psychotherapie, EMDR & coaching in Heist o/d Berg door Reinout Baeckelmans

Over SpiritWorks

Waarom iedereen coaching kan gebruiken…

Zit je in een dipje ? Zin in een goede babbel ?
Zou een goede babbel wel deugd kunnen doen?
Dan ben je hier aan het goede adres bij een discrete en begripvolle psychotherapeut en coach.

In het hedendaagse leven, is stress onvermijdelijk. En iets waar je op een bepaald moment in je leven mee kan leren omgaan. Iedereen heeft wel eens last van stress, van te weinig fut of teveel boosheid in het leven. Iedereen heeft wel eens een mindere dag. En daarbij kan ik je helpen. Je hoeft het allemaal niet alleen te doen.

Binnen deze sessies gebruik ik verschillende technieken zoals gesprekstherapie, relaxatie oefeningen, focussing en hypnose. Deze technieken zijn louter een hulpmiddel om de cliënt te helpen en geen doel op zich. De techniek wordt ook gekozen en aangepast op maat van de cliënt. Hier vind je meer informatie.

Mijn kerntaken zijn psychotherapie en coaching voor alle leeftijden en op maat van de behoeften van de cliënt. De mens staat centraal, niet de leeftijdscategorie. Ik werk zowel met kinderenjongerenvolwassenen en senioren. Het gaat hier om individuele begeleiding, begeleiding van koppels of groepen.

Een specifieke techniek is “Persoonlijke Ontwikkeling“, een cursus van meerdere sessies die bij voorkeur in groep wordt gegeven.

Reinout Baeckelmans: Psycho – & hypnotherapie, EMDR & coaching in Heist-op-den-Berg door SpiritWorks

Ik ben Reinout Baeckelmans, therapeut en coach; gewichtige woorden om te zeggen dat ik vooral bezig wil zijn met het welzijn van mensen. Of dat nu gaat over assertiviteit, zelfvertrouwen, veiligheid, stress, creativiteit of persoonlijke ontwikkeling,… de mens met al z’n bezorgdheden en kwetsbaarheden staat bij mij centraal.

Je bent met een reden op deze site terecht gekomen, een reden die ik nog niet ken. Maar ik wil je helpen door naar je te luisteren. Om via een goed gesprek te zoeken naar antwoorden op jouw vragen en om van daar uit een zinvolle begeleiding te beginnen. Alles begint met een goed gesprek.

In het hedendaagse leven is stress onvermijdelijk en iets waar je – op een bepaald moment in je leven – best mee kan leren omgaan. Iedereen heeft wel eens een mindere dag. Maar dat hoeft niet leiden te tot mindere weken en maanden.

Niemand ontsnapt aan dat moment van te weinig fut of teveel boosheid in je leven en daarbij kan ik je helpen. Iedereen heeft wel eens een mindere moment en juist daarbij kan ik je helpen.

Praten lost misschien niet direct iets op, maar het helpt zeker: het lucht op. Je hoeft er niet alleen mee te blijven zitten: je wordt gehoord.


Wat is therapie?
Wat gebeurt er tijdens therapie?

Als ik de praktijk binnenstap, sluiten we

de hectische Zoo,  die de de wereld soms kan zijn,

even buiten.

Gesprekken werken vaak zoals zuivere lucht,

opluchtend,

waarna ik opnieuw ietsje helderder denk.

Soms verleggen we enkel een steentje

in de rivier van het leven,

waarna de gedachtenstroom net iets anders gaat.

Of soms observeren we enkel deze rare rivier

met al zijn kronkels en bochten

en mag het… er gewoon zijn…

bekijk op trustpilot.com

Video afspelen over Nood aan een luisterend oor ?
Je moet mogelijk jouw cookie-instellingen aanpassen om deze video te zien.

Hoe is het allemaal begonnen ?

Mijn gevolgde trainingen en opleidingen leerden mij om beter naar het lichaam te leren luisteren en om ons meer bewust te worden van angsten, schuldgevoelens, overtuigingen enz. die we allemaal meedragen en die bijdragen tot problemen in ons leven.

Eveneens volgde ik een opleiding tot hypnotherapeut. Praten alleen is niet genoeg om beter te worden, je moet het kunnen ervaren en voelen.

Mijn aanpak kenmerkt zich door een coachende houding en dialoog. Hierdoor maak ik mensen bewust van hun eigen denken, voelen en doen.

Het persoonlijk leiderschap dat hieruit volgt is een katalysator voor verandering en transformatie.

Kiezen voor therapie en coaching is een keuze voor het werken met mensen, met hun bezorgdheden en kwetsbaarheden. Mijn doel is het (h)erkennen, aanspreken en verder ontwikkelen van ieders verborgen troeven en talenten.

Dit doe ik door interventies op het gebied van assertiviteit, zelfvertrouwen, veiligheid, stress, conflicten en de laatste jaren vooral rond creativiteit, verandering en transformatie.

Missie, Visie & Waarden

Missie & Visie

 

Missie

Iedere mens moet zich verder kunnen ontwikkelen en zijn beste versie kunnen zijn of worden. Iedereen kan een gelukkig en gezond leven leiden. Waar een wil is, is een weg.

Visie

Ik wil mensen begeleiden om persoonlijk te ontwikkelen en zo een beter leven kunnen leiden.

Waarden

 

Idealisme

Je staat als cliënt centraal. Ik garandeer je een persoonlijke aanpak, die jou een andere kijk op jouw leven kan geven. Hier ben je geen nummer.

Zingeving

Dagelijks bezig zijn om het welzijn van mensen te verbeteren geeft zin aan wat ik wil bereiken.

Harmonie

Zoeken naar zaken die mensen verbinden is essentieel om samen te leven. De neuzen in dezelfde richting draaien is een beweging die van binnenuit moet komen.

Positiviteit

Ik probeer hoofdzakelijk opportuniteiten in plaats van problemen te zien. Hierdoor ontstaat er een proces van verbetering: zowel als individu maar ook in teamverband.

Diepgang

Ontwikkelen van binnenuit kan alleen door terug te grijpen naar de essentie. Vasthouden aan deze essentie is diepgang.

Geluk

Dit is voor iedereen anders. Een inzicht krijgen in het geluksconcept van de ander, biedt je de mogelijkheid om dit mee waar te maken.

Prijslijst

Beoordelingen

Wat mijn cliënten vertellen over mij, is belangrijker dan dat wat ik over mezelf vertel.

Zeer aangename man , werkt een plan op maat uit , hij neemt iedere sessie meer dan voldoende tijd om naar je te luisteren .
2020-05-26
2020-05-26
Eindelijk dan toch de stap gezet om hulp te zoeken. En het was super! Een warm ontvangst en een fijn eerste gesprek. Ik kijk uit naar de volgende afspraak. Eindelijk iemand gevonden die mij kan helpen. Ik ben niet zot!! Oef...😃👍 Sandra Jennes
2023-11-26
Met een bang hart voor de eerste keer binnen gestapt,ik had eindelijk eens het gevoel begrepen te worden Reinout voelde perfect aan hoe ik mij voelde,ik heb heel goede uitleg gekregen met welke behandeling we aan de slag gaan ,voor mij zeer zeker een positieve éérste kenismaking!
2023-11-26
Doorheen een zeer moeilijke periode heeft 'spiritworks' mij enorm hard geholpen. De therapie was aangepast op maat. Na lang 'op de dool' geweest te zijn, hebben de gesprekken ervoor gezorgd dat ik mijn diploma heb kunnen behalen en dat ik mijn leven weer op de rails heb gekregen.
2020-05-26
Leuke man om problemen te bespreken. Luistert goed, oordeelt niet en adviseert perfect.
30/11/2023
*****
2019-05-26
*****
2022-05-26
Reinout kan zich perfect afstemmen op zijn cliënt en voelt haarfijn aan wie bij hem op sessie komt. Hij nodigt je uit om je te ontpoppen en je 'echte ik' te ontdekken met al je talenten. Reinout heeft een directe stijl, zijn duidelijkheid is heel fijn en openbarend.
2021-05-26
Wanneer je kind duidelijk niet goed in zijn vel zit, ga je als ouder bijna wanhopig op zoek naar hulp. Die hulp hebben we ongetwijfeld in grote mate hier gevonden! Ik stuurde een aanvraag via mail, en er werd diezelfde dag nog contact met me opgenomen. Een kort gesprekje waarin je gehoord wordt, waarin je voelt dat je iemand gevonden hebt die het welzijn van je kind even belangrijk vindt als jezelf, het voelde meteen goed aan! Van een kind dat het helemaal niet meer zag zitten, zijn we uitgedraaid op een blij en gelukkig kind. Met plezier komt hij naar hier, “Hij is echt een toffe man”, om het in mijn kind zijn woorden te zeggen. Ze lachen samen heel wat af. We zijn heel blij dat we hier terechtgekomen zijn. Zoek je iemand die je kind op een positief bevestigende manier verder kan helpen, dan zit je hier op het juiste adres!
2020-05-26
Ik heb enkel een intakegesprek gehad maar dat liep helemaal perfect. Dit met wederzijds begrip, erg doelgerichte en directe vragen gekoppeld aan de juiste informatie. Bedankt om mij verder te helpen!
2023-06-26
*****
2020-05-26
Het vergde wat moed om naar een nieuwe therapeut te gaan, om hulp te vragen en mijn kwetsbaarheid te tonen. Maar vanaf het begin voelde ik de rust, warmte en zachtheid van Reinout. Ik ga voor gesprekken en EMDR therapie bij hem. Over moeilijke zaken hoef je niet te praten als je niet wil, al is er zeker plaats om dat wel te doen indien je dit zelf wenst. Onze gesprekken hebben er voor gezorgd dat ik mijn gevoelens niet hoef weg te steken, ze mogen er zijn. Dat ik besef dat het niet mijn schuld is, dat ik er mag zijn. Bij Reinout kan je jezelf zijn, hij geeft je een veilige omgeving. Heel erg bedankt Reinout voor alle steun en begrip!
2023-05-26
Via Reinout zijn aanpak, tips en oefeningen heb ik enorm veel geleerd over mezelf, mijn kijk op anderen en op de wereld. Ik ben me bewuster van wie ik ben en welk effect ik op anderen kan maken. Zijn persoonlijke aanpak, betrokkenheid en gezonde portie sarcasme hebben mij al enorm geholpen en meer inzichten doen krijgen. Ik noem hem ook wel mijn life coach, inspirator en mental coach.
2022-05-26
Intakegesprek (gratis) gehad een paar maanden geleden, onmiddellijk op mijn gemak, luistert aandachtig en helpt met goeie raad en suggesties. Zeker een aanrader ! Merci, Reinout !
2024-04-26

Eye-opener!

Na onnoemelijk veel psychologen en therapeuten te hebben gezien, kwam ik via Google terecht bij SpiritWorks. En wat ben ik daar dankbaar voor. Ik heb nog maar 1 individuele sessie gehad. Maar wat een eye-opener! Ik werd geconfronteerd met mezelf zoals nooit tevoren. Eindelijk iemand...die er volgens mijn gevoel....boenk op zat!

Reinout heeft ongelooflijk veel empathie en stelt je gerust, laat je voelen dat je écht niet alleen bent en luistert écht. Mijn gevoel geeft me aan dat deze man weet waar die mee bezig is. Ik ben benieuwd waar ik ga uitkomen, maar heb een goed gevoel dat ik eindelijk eens grondig geholpen ga worden.

26/01/2024
De combinatie van de relaxatie-oefeningen en het gesprek op zich zorgt ervoor dat je als je met een hoofd vol zorgen en drukte binnen ging, je buiten gaat als een relaxt persoon met minder druk op je schouders. Er wordt naar je geluisterd, hij durft confronteren en stimuleert je om anders te denken/om te gaan met beslommeringen en gedachten en geeft concrete oplossingen of laat je net zelf meedenken.
2020-05-26
Intake gesprek gehad vanavond. Heel goed verlopen. Ook al voelt het emotioneel zwaar aan… kijk ik al uit naar mijn volgende afspraak. Dank u Reinout.
30/11/2023

Voor ik hier terecht kwam had ik al 4 verschillende psychologen uitgeprobeerd maar ik had telkens het gevoel dat wat ze mij vertelde ik zelf wel wist en niet verder geraakte dan ik wilde. Alles bleef te oppervlakkig en laat dat net hétgene zijn wat je bij SpiritWorks vooral niet hebt.

Hier wordt WEL in de diepte gegaan, je komt erachter waarom je je zo voelt of waarom je je zo gedraagt of waarom je het toch zo moeilijk hebt met dit of dat tegenover anderen. Reinhout helpt je om terug dichter bij jezelf te komen, hoe je er kan voor zorgen dat je je negatieve emoties niet onderdrukt, hoe je meer zelfvertrouwen krijgt, hoe je je zenuwstelsel letterlijk herprogrammeert, …

Daarnaast zijn de technieken die hij daarvoor gebruikt enorm effectief en de dosissen humor in zijn consultaties zijn ook altijd heel welkom. Kortom, probeer Spiritworks zeker uit en zoek niet verder.

23/01/2024

top ervaring

Hoewel ik eerst zeer sceptisch stond tegenover alles wat met therapie te maken heeft, is Reinhout er toch zeer snel in geslaagd om mijn vertrouwen te winnen. Zijn eerder technische achtergrond hielp hier zeker bij.

Zijn directe en duidelijke aanpak was voor mij een verrijking en had ik niet verwacht. Het heeft me ook geholpen om zeer snel tot juiste inzichten te komen en heb ik het roer om kunnen gooien.

Datum van ervaring: 08 januari 2024

18/01/2024
Exit mobile version