Een afspraak boeken ?
- Ga naar de boekingspagina.
- Kies een dienst: d.w.z.: het soort sessie die je wenst te boeken.
-
- Meer informatie over sessies in mijn praktijk kan je hier vinden.
-
- Kies “Reinout Baeckelmans” als medewerker.
- Klik op “Volgende”.
- Kies de gewenste dag en het gewenste tijdstip. Alleen de beschikbare tijdstippen worden weergegeven.
- Klik vervolgens op “Volgende”.
- Geef je gegevens in. De velden met een sterretje zijn verplicht. Geef zeker een email-adres op. Op die manier kan je afspraken toevoegen aan jouw Google agenda.
- Keur mijn privacy beleid en algemene voorwaarden goed door ze aan te vinken.
- Klik een laatste keer op “Volgende”. Je hebt nu de keuze om de gemaakte afspraak aan jouw agenda toe te voegen.
Toon
Geen bevestiging gekregen ?
De vele verschillende mail programma’s hebben allemaal een andere manier om mijn emailadresssen toe te voegen aan de veilige afzenderlijst. Ik leg hieronder uit hoe je dit in de meest populaire programma’s zelf kunt doen.
De adressen die je moet goedkeuren zijn:
- Voor de afspraak bevestiging: info@spiritworks.be
- Voor de afspraak reminders: spiritworks.vrasene@gmail.com
Gmail
- Onder jouw foto of avatar staat het ikoon voor Contacten.
- Klik op dit ikoon en je ziet een lijst van al jouw Contacten.
- Klik op het + symbool rechts onderin de hoek.
- Vul het e-mail adres in van de toe te voegen contactpersoon.
- Klik op opslaan.
Outlook 2007/2010/2013
- Klik op het tabblad Start.
- Klik op ‘ongewenste mail’ in de groep verwijderen.
- Kies ‘Opties voor ongewenste mail’.
- Kies het tabblad ‘Veilige afzenders’.
- Klik op de knop ‘Toevoegen’.
- Typ het e-mail adres van de vertrouwde afzender in en klik op OK.
- Je ziet nu dat het adres in de lijst veilige afzenders staan.
Apple Mail
Apple Mail heeft geen speciale lijst voor veilige afzenders. Je moet de gebruiker toevoegen aan het adresboek.
- Open het adresboek.
- Klik op de knop Toevoegen onder de contactlijst.
- Er verschijnt een popup scherm en vul de gegevens in.
- Je hebt de gebruiker nu toegevoegd aan het adresboek.
Windows Live Mail
- Klik op het home tabblad
- Klik in de delete sectie op de junk knop.
- Kies in de dropdown “Veiligheidsopties”.
- Klik op het tablad veilige zenders en klik op toevoegen.
- Voer het veilige emailadres in.
- De afzender is toegevoegd aan de lijst met veilige afzenders.
Office 365
- Klik op het tabblad “Start”
- Klik op het tabblad “Veilige afzenders”.
- Klik op “Toevoegen”.
- De afzender is toegevoegd aan de lijst met veilige afzenders.
Mozilla Thunderbird
- Klik op het adresboek
- Klik op “Nieuw contact” en daarna op het tabblad “Contact”.
- Vul het e-mail adres en eventueel ook andere informatie over deze contactpersoon.
- Klik op OK en de afzender staat in de lijst veilige afzenders.
Overige programma’s
De andere programma’s die hierboven niet staan beschreven, geldt meestal dat je de afzender aan je adresboek moet toevoegen. Dit e-mail adres komt dan op je ‘whitelist’ te staan waardoor je aangeeft dat je van deze contactpersoon mail wilt ontvangen. Dit heet ‘whitelisten’ en dat doe je meestal zo:
- Open het bericht en kopieer het e-mail adres van de afzender.
- Bij de e-mail instellingen staat ook vaak contacten, veilige lijst of adresboek.
- Kies de optie Nieuwe contactpersoon toevoegen en plak het e-mail adres hierin.
Toon
Afspraak annuleren ?
- Open je bevestigingsemail.
- Klik op de annulatielink.
- Klik op “Annuleren”.
- Geef de reden op van jouw annulatie.
- De annulatie wordt bevestigd op het scherm.
- De annulatie wordt bevestigd via e-mail.
Toon
Terugbetaling ?
Ik ben een erkend psychotherapeut (19670206-121231) en ECP-houder, d.w.z. dat bepaalde ziekenfondsen (een aantal) therapiesessies terugbetalen. Je kan hieronder dan ook nakijken om welke ziekenfondsen het gaat. Hier vind je alvast de links naar de terugbetalingsformulieren voor psychotherapie bij de verschillende ziekenfondsen. je kan deze downloaden, afprinten en meebrengen naar de praktijk.Download het formulier voor terugbetaling van psychotherapie bij de Christelijke Mutualiteit
Download het formulier voor terugbetaling van psychotherapie bij Solidaris
Download het formulier voor terugbetaling van psychotherapie bij LM
Download het formulier voor terugbetaling van psychotherapie bij Helan
- Christelijke Mutualiteiten
- Solidaris
- Liberale Mutualiteiten (Kinderen en Jongeren)
- Liberale Mutualiteiten (Volwassenen)
- Hélan (Onafhankelijke Mutualiteiten)
Toon
Wat is therapie ?
- Het therapeutisch proces is een boeiend proces omdat het telkens zo uniek is, soms pijnlijk en confronterend, maar ook humoristisch en bevrijdend.
- Als therapeut bied ik geen oplossingen maar ondersteunt jou in het therapeutisch proces.
- Ik ga op zoek naar mogelijkheden, door eigen oplossingen te bedenken. Op die manier kunnen we op een gepaste wijze antwoord geven op je hulpvraag én kan je groeien als mens.
- Door het proces te ondersteunen, benader ik als therapeut ieder persoon, systeem of context anders en uniek. Ik ga zorgvuldig te werk en benadert iedere betrokkene met respect.
Toon
Therapie voor kinderen ?
- Ik geloof dat elk kind de kracht in zich heeft om tot oplossingen te komen. Therapie dient dan ook ter ondersteuning en begeleiding om op zijn eigen manier problemen op te lossen. Op die manier ontwikkelt het kind zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.
- Elk kind is uniek en heeft recht op zijn eigen, unieke benadering, aangepast aan zijn eigen mogelijkheden en situatie.
- Een kind staat echter niet alleen in het leven. In SpiritWorks vind ik het daarom belangrijk om reeds vanaf het eerste gesprek de ouders of andere belangrijke personen erbij te betrekken. Zelfs indien de ouders gescheiden zijn.
- Binnen SpiritWorks wordt gebruik gemaakt van verschillende therapievormen: creatieve therapie, speltherapie, cognitieve therapie, gedragstherapie, korte oplossingsgerichte therapie,… Omdat elk kind uniek is, zal de therapievorm ook aangepast worden aan wat het beste aansluit bij het kind.
- In het eerste gesprek maken we (therapeut, ouders, kind,…) kennis met elkaar, onze werkwijze en de hulpvraag. De volgende 3 à 4 sessies zullen we (therapeut en kind) werken aan het verder verkennen van deze hulpvraag om te kijken welke begeleiding het beste bij het kind past. Daarna volgt een evaluatiegesprek met de ouders om uit te leggen op welke manier we verder kunnen werken.
Toon
Thema’s van therapie ?
- Als therapeut ga ik aan de slag met uiteenlopende thema’s: angsten, zelfvertrouwen en zelfbeeld, moeilijkheden in (liefdes)relaties, problemen op het werk, trauma, zingeving, depressieve klachten, etc. Ik hou van afwisseling en ben niet bang van een uitdaging. Elke hulpvraag is dus welkom bij mij.
- Emotionele problemen, opvoeding, rouw, seksualiteit, borderline, identiteit, pijn, woede, verdriet, ingrijpende gebeurtenissen, gezinsproblemen, vechtscheiding, hyperventilatie, verslaving, conflicten, nazorg na psychiatrische opname, slachtofferhulp, daderhulp, schoolweigering, dwangmatig handelen, fobieën, loopbaanbegeleiding, traumaverwerking,…
Toon
Mijn aanpak ?
- In mijn werk leg ik sterk de focus op de therapeutische relatie. Eerst nemen we tijd om elkaar te leren kennen en het vertrouwen op te bouwen. Op basis hiervan bekijken we samen hoe ik jou stap voor stap richting je gewenste situatie begeleid.
- Mijn uitgangspunt is dat jij de expert bent van je eigen levensverhaal; jij bepaalt het hoe en wat, ik volg.
Toon
Wachtlijst ?
- Ik werk niet met een wachtlijst en neem nog steeds nieuwe cliënten aan. Als je beslist dat er hulp nodig is voor jezelf, je gezin, relatie… vind ik het belangrijk dat je snel bij mij terecht kan.
Toon
Adres ?
- Mijn praktijk ligt in het landelijke Itegem, een oase van rust tussen het centrum van Lier en Mechelen.
- Pannenhuisstraat 7 2222 Itegem
Toon
Verschil ?
- Een psychotherapeut is iemand die zich toespits in het begeleiden van mensen op geestelijk of emotioneel vlak. Loop je ergens tegenaan in je leven ? Dan ben je bij een psychotherapeut aan het juiste adres. Samen zoek je naar oplossingen om je terug beter in je vel te voelen en je leven terug op de rails te krijgen.Goede therapeutische begeleiding is afhankelijk van verschillende factoren. Naast de opleiding speelt ook de persoonlijkheid, de ervaring van de therapeut en de klik die jij voelt met je psychotherapeut een grote rol. Wanneer jij je comfortabel voelt bij de therapeut en de manier van werken kan psychotherapie veel voor je betekenen.Sinds 01/09/2016 is het uitvoeren van psychotherapie beschermd en mogen enkel hulpverleners die aan de voorwaarden voldoen, dit uitoefenen. De nieuwe wet stelt dat enkel mensen met een erkend psychotherapiediploma gerechtigd zijn om psychotherapie uit te oefenen.Een psychotherapeut heeft een 4-jarige psychotherapieopleiding gevolgd en heeft ruime praktijkervaring voor het behandelen van psychische en emotionele moeilijkheden.
- Een psycholoog heeft een masterdiploma in de psychologie en heeft een brede theoretische scholing over psychische stoornissen.Een psycholoog beheerst niet vanzelfsprekend praktische psychotherapeutische vaardigheden. Wens je psychotherapie te volgen ? Dan zoek je best een psychotherapeut, al dan niet met een basisopleiding als psycholoog.
- Een psychiater is een arts die zich gespecialiseerd heeft in psychische stoornissen. Deze kan medicatie voorschrijven en verwijst meestal door naar een psychotherapeut om naast medicatie ook psychotherapeutische begeleiding te krijgen.
Toon
Psychotherapie ?
- Psychotherapie heeft de bedoeling om een probleem op te lossen. In dit proces heb je één of verschillende ontmoetingen met mij.
- Het kan een groot aantal specifieke problemen oplossen: problematisch gedrag, eigen overtuigingen, vervelende gevoelens en reacties in het lichaam kunnen onderzocht worden.
Toon
Persoonlijke ontwikkeling ?
- Ik zal samen met jou doelen opstellen met als bedoeling om jou persoonlijk te laten groeien
- Door middel van gesprekken en opdrachten word je begeleid naar de door jou gestelde doelen.
Toon
Welke therapie ?
- Het volgen van een begeleiding is in de eerste plaats een medische aangelegenheid.
- Bespreek daarom altijd eerst jouw klachten met jouw huisarts en hij kan jou naar mij doorverwijzen.
Toon
Duur van therapie ?
- De duur van de therapie kan kort zijn, maar kan ook een langdurig proces zijn. Zo lang het nodig is eigenlijk. Als jouw gebroken been niet genezen is na 6 weken, dan laat je er toch ook nog even de plaaster rond ?
- Gemiddeld duurt een behandeling een tiental weken met één sessie per week. Afhankelijk van jouw problematiek en jouw vooruitgang kan dat aantal wel verschillen.
Toon