EMDR
Eye Movement
Desensitization
& Reprocessing

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een therapie voor mensen die spanning, druk of stress ervaren na een trauma of schokkende ervaring (ongeval, geweld of misbruik). Met behulp van EMDR lijkt de verwerking van de onaangename gebeurtenis spontaan op te treden, waarbij het herbeleven van het verleden stopt en je als cliënt alle negatieve ballast achter jou kan laten.
 
De behandeling met EMDR is gebaseerd op de hypothese dat aan elk symptoom van een trauma ook een fysiologische component verbonden is.

Emdr

De oogbewegingen (of klikjes) werken blijkbaar op deze fysiologische processen in, waardoor de verwerking en integratie mogelijk worden. De methode katalyseert het verwerkingsproces, waardoor de onaangename herinnering uitgevaagd wordt en de negatieve effecten worden geneutraliseerd.

Voordelen

Algemeen:

– Het is een effectieve methode. Je klachten verminderen of verdwijnen blijvend na behandeling.
– Het werkt snel. Resultaten worden aanzienlijk snel merkbaar na een beperkt aantal behandelingen.
– Je hoeft niet lang bij de negatieve ervaring stil te staan, waardoor er geen lange herbeleving gebeurt.
– Er wordt relatief weinig gepraat tijdens de behandeling: het is eerder een gevoelsmatige en fysiologische benadering.

• Bij kinderen:

– Bij kinderen is dat extra belangrijk omdat onverwerkte herinneringen de gezonde ontwikkeling kunnen remmen of blokkeren.
– Snelle behandeling zorgt ervoor dat kinderen weer ‘verder kunnen leven’ en voorkomt klachten op de lange termijn.
– Kinderen en jongeren vertellen mij dat ze EMDR minder vervelend vinden dan ‘praattherapie’. Dit komt doordat zij bij EMDR niet lang aan de traumatische herinnering hoeven te denken.
– Sommigen vinden het grappig of zelfs leuk om te doen.

EMDR - Eye Movement Desensitization and Reprocessing in Heist-op-den-Berg door SpiritWorks: Reinout Baeckelmans
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) katalyseert het verwerkingsproces, waardoor de onaangename herinnering uitgevaagd wordt en de negatieve effecten worden geneutraliseerd.

Effectief bij:

Burn-out klachten en overmatige vermoeidheid
• Een slechte nachtrust
• Verminderde veerkracht
Stress
• Zorgen en piekeren
• Het losmaken en bevrijden van beklemmende emoties en gebeurtenissen
Angsten en fobieën

Ingrid Peeters

Het vergde wat moed om naar een nieuwe therapeut te gaan, om hulp te vragen en mijn kwetsbaarheid te tonen. Maar vanaf het begin voelde ik de rust, warmte en zachtheid van Reinout. Ik ga voor gesprekken en EMDR therapie bij hem. Over moeilijke zaken hoef je niet te praten als je niet wil, al is er zeker plaats om dat wel te doen indien je dit zelf wenst. Onze gesprekken hebben er voor gezorgd dat ik mijn gevoelens niet hoef weg te steken, ze mogen er zijn. Dat ik besef dat het niet mijn schuld is, dat ik er mag zijn. Bij Reinout kan je jezelf zijn, hij geeft je een veilige omgeving. Heel erg bedankt Reinout voor alle steun en begrip!

Ilkem Akyüz

Met EMDR ben ik op korte tijd enorm geholpen geweest! Ik ben op een paar maanden tijd een totaal ander persoon geworden. Zoveel gelukkiger! Bedankt Reinout!

Beschikbaarheden

Maandag - Vrijdag

17:00 - 21:00

  Maak een afspraak

Zaterdag

Alleen op telefonische afspraak

 Bel nu

Links

Word lid van de SpiritWorks Closed User Group op FaceBook of beluiister de online mediaties op de SpiritWorks YouTube pagina

Stel je vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *