In het hedendaagse leven is stress onvermijdelijk en iets waar je – op een bepaald moment in je leven – best mee kan leren omgaan. Iedereen heeft wel eens een mindere dag. Maar dat hoeft niet leiden te tot mindere weken en maanden.

Niemand ontsnapt aan dat moment van te weinig fut of teveel boosheid in je leven en daarbij kan ik je helpen. Iedereen heeft wel eens een mindere moment en juist daarbij kan ik je helpen.

Praten lost misschien niet direct iets op, maar het helpt zeker: het lucht op. Je hoeft er niet alleen mee te blijven zitten: je wordt gehoord.

Psychotherapie & Coaching voor kinderen

Kinderen voelen veel. En ook al zijn ze vaak mondig, dat betekent niet dat ze onder woorden kunnen brengen wat er in hun hoofdje gebeurt. Emoties zijn een raar ding. Nog meer voor ouders die die emoties moeten vatten. Dat jij hier deze tekst aan het lezen bent, betekent dat je thuis met zo’n situatie zit. “Maar wat nu?” vraag je jezelf af.

Psychotherapie & Coaching voor kinderen

Wat doe ik dan? Ik zet mezelf in zo’n geval in de plaats van jouw kind. Ik graaf me in zijn kleine wereldje. En kijk mee door zijn ogen naar z’n eigen situatie. En van daaruit ga ik werken met wat ik weet en te weten kan komen. Ik kijk eerst naar wat er leeft bij jouw kind en wat het bezig houdt. Eenvoudige zaken voor volwassenen lijken soms zeer complex voor kinderen.

Psychotherapie & Coaching voor kinderen

Voor de ouders

Als ouder ben je natuurlijk ook betrokken. Samen bepalen we de stappen, tot we zijn waar we moeten zijn: bij dat lieve kind van je dat zich beter voelt.

Psychotherapie & Coaching voor kinderen

Elke Van Baelen

Wanneer je kind duidelijk niet goed in zijn vel zit, ga je als ouder bijna wanhopig op zoek naar hulp. Die hulp hebben we ongetwijfeld in grote mate hier gevonden! Ik stuurde een aanvraag via mail, en er werd diezelfde dag nog contact met me opgenomen. Een kort gesprekje waarin je gehoord wordt, waarin je voelt dat je iemand gevonden hebt die het welzijn van je kind even belangrijk vindt als jezelf, het voelde meteen goed aan! Van een kind dat het helemaal niet meer zag zitten, zijn we uitgedraaid op een blij en gelukkig kind. Met plezier komt hij naar hier, “Hij is echt een toffe man”, om het in mijn kind zijn woorden te zeggen. Ze lachen samen heel wat af. We zijn heel blij dat we hier terechtgekomen zijn. Zoek je iemand die je kind op een positief bevestigende manier verder kan helpen, dan zit je hier op het juiste adres!

Psychotherapie & Coaching voor jongeren

Opgroeien kan best vermoeiend zijn. Al is het voor ouders een korte fase waar je door moet, als jongere duurt het een eeuwigheid. Je verandert dag na dag, van binnen en van buiten. Je reageert anders op vrienden en familie, en zij op jou. Sommige mensen begrijpen jou en voelen je perfect aan. Andere staan mijlenver van wat jij denkt.

Neem contact op met SpiritWorks, psychotherapie & coaching op maat door Reinout Baeckelmans

Maar wie luistert er écht, als je ruzie hebt? Want sommige momenten lijkt het wel of die anderen plots een andere taal spreken. En wie kan jou met liefdesverdriet helpen? Wie heeft er antwoord op die lastige vragen over drugs en pesten? Of, met m’n ouders klikt het niet, en met vrienden wel? Of andersom. Tot, ik-word-kwaad-bij-het-minste-en-weet-niet-waarom…

Psychotherapie & Coaching voor jongeren

Wat dan helpt, is praten met iemand die buiten jouw situatie staat. Die ver van hoog oplaaiende emoties blijft, en geen oordeel heeft. Zo iemand ben ik.

Ik ga luisteren. En dan pas praten. Om te kijken wat we best doen met jouw gevoel. Geloof me, veel jongeren zitten met deze vragen. En altijd zijn er manieren te bedenken om daar doorheen te geraken.

Voor de ouders

Ben jij zelf de mama of papa? Dan herken je vast deze situaties. Samen bepalen we de stappen, tot we zijn waar we moeten zijn: bij dat lieve kind van je dat zich beter gewapend voelt om de wereld aan te kunnen.

Psychotherapie & Coaching voor jongeren

Dries Claes

Doorheen een zeer moeilijke periode heeft 'spiritworks' mij enorm hard geholpen. De therapie was aangepast op maat. Na lang 'op de dool' geweest te zijn, hebben de gesprekken ervoor gezorgd dat ik mijn diploma heb kunnen behalen en dat ik mijn leven weer op de rails heb gekregen.

Psychotherapie & Coaching voor volwassenen

Iedereen heeft wel eens een mindere dag. Iedereen heeft wel eens last van stress, van te weinig fut of teveel boosheid. En voor sommigen is het moeilijk om daar terug uit te stappen. De redenen zijn ongelooflijk divers: het Belgische weer, onzekerheid, het verleden, of iets in de toekomst. Tot zelfs dingen die je niet kan benoemen, maar je des te harder voelt.

Psychotherapie & Coaching voor volwassenen

Dat is lastig voor jou, en voor alle anderen rondom jou die daar niets van begrijpen. Want geef toe: Iedereen lijkt te verwachten dat je in het rijtje past en dat je perfect meedraait. Nog meer druk, en voor jou misschien nog een extra reden om het bos door de bomen niet meer te zien. Maar één ding is zeker je wil van dat nare gevoel af.

Psychotherapie & Coaching voor volwassenen

Ik wil gewoon eens luisteren naar hoe je je voelt en wil jou leren kennen zonder dat ik daardoor ga reageren en beleren als een vriend of familielid. Zonder dat ik daarbij een oordeel vel, maar door samen te bepalen wat er anders kan, en op welk ritme.

We maken samen een plan, zonder dwang. We evalueren samen, zonder harde oordelen. Ik ben jouw klankbord, en jij bent iemand die terug groeit tot de persoon die je graag wil zijn.

Sara Van Oudendijck

De combinatie van de relaxatie-oefeningen en het gesprek op zich zorgt ervoor dat je als je met een hoofd vol zorgen en drukte binnen ging, je buiten gaat als een relaxt persoon met minder druk op je schouders. Er wordt naar je geluisterd, hij durft confronteren en stimuleert je om anders te denken/om te gaan met beslommeringen en gedachten en geeft concrete oplossingen of laat je net zelf meedenken.

Individuele Sessie voor kinderen
60 €
per uur
“CTS”
 • Psychotherapie
 • Coaching
 • Hypnotherapie
 • Relaxatie Oefening
 • Persoonlijke Ontwikkeling
 • #SelfCare
Individuele Sessie voor jongeren
60 €
per uur
“CTS”
 • Psychotherapie
 • Coaching
 • Hypnotherapie
 • Relaxatie Oefening
 • Persoonlijke Ontwikkeling
 • #SelfCare
Individuele Sessie voor volwassenen
60 €
per uur
“CTS”
 • Psychotherapie
 • Coaching
 • Hypnotherapie
 • Relaxatie Oefening
 • Persoonlijke Ontwikkeling
 • #SelfCare
Individuele Sessie voor senioren
60 €
per uur
“CTS”
 • Psychotherapie
 • Coaching
 • Hypnotherapie
 • Relaxatie Oefening
 • Persoonlijke Ontwikkeling
 • #SelfCare


Meer informatie over sessies in mijn praktijk vind je hier.
In mijn aanbod zitten tevens een aantal innovatieve technieken. Deze technieken hebben één zaak gemeen voor jou als cliënt: je hoeft niet naar de soms schokkende inhoud en soms pijnlijke emoties terug te grijpen, waardoor er geen herbeleving optreedt.

Tevens zijn geen van deze technieken gesprekstherapieën. Ik beperk me als therapeut tot het geven van enkele, eenvoudige instructies om jou bij jouw beleving en ervaring te houden, terwijl deze verandert en de spanning, druk of stress afneemt.

Wil je meer informatie ? of wil je erover praten ?